29.10.07

Παρκαρω οπου γουσταρω!

Παρατηρω την κατασταση των κεντρικων αρτηριων να χειροτερευει ραγδαια τα τελευταια δυο χρονια. Τα παρανομα παρκαρισμενα αυτοκινητα αυξανονται συνεχως. Χωρις κανενα δισταγμο πλεον σταθμευουν ασυστολα στη δεξια λωριδα της Σταδιου, της Ακαδημιας, της Συγγρου, της Πατησιων και αλλου, μερικοι αφηνοντας μαλιστα ανοικτα τα αλαρμ για ωρες. Ειδικα σε ορισμενα τμηματα της Παν/μιου, η κατασταση ειναι τραγικη. Παρκαρουν αριστερα και δεξια, με αποτελεσμα να καταργουνται ΔΥΟ λωριδες κυκλοφοριας! Η αστυνομια περιδιαβαινει αμεριμνη...

Ποσο απιστευτα αναλγητος και ωχ-αφερδιστης μπορει να ειναι ο νεο-ελληνας που γραφει στα παλια του παπουτσια τους παντες και παντα, παρκαροντας για ωρες κατω απο το σημα της τροχαιας που προειδοποιει οτι τα σηκωνει ο γερανος! Βεβαια γερανος δεν εμφανιζεται... μονο εμεις οι υπολοιποι που εκνευριζομαστε, κλεινομαστε στην κινηση, βριζουμε τον γαϊδαρο που παρκαρει οπου γουσταρει!

Κατα τη διαρκεια των Ολυμπιακων, η τροφοδοσια των καταστηματων γινοταν αυστηρα κατα τις νυχτερινες ωρες και ολοι ειχαμε ανασανει. Γιατι καταργηθηκε/ατονησε αυτο το μετρο και τωρα γυρνανε τα φορτηγα τροφοδοσιας στο κεντρο ολες τις ωρες?

Αυτο που με βγαζει απο τα ρουχα μου ειναι οτι κανεις απο αυτους δεν ενδιαφερεται να ψαξει για parking. Πολυ απλα το αφηνει επανω στο δρομο και "ασε τους αλλους να κουρευονται". Ναι, ειναι δυσκολο να βρεις parking στο κεντρο (κι εγω οδηγω αυτοκινητο), αλλα οχι αδυνατο. Σε τελικη αναλυση εαν δεν εισαι διατεθειμενος να χασεις χρονο ψαχνοντας, πηγαινε με την συγκοινωνια. Αυτο το χαλι ειναι απαραδεκτο! Σε ολα τα κρατη που εχω δει, σε τετοια περιπτωση το εχει σηκωσει ο γερανος σε λιγοτερο απο πενταλεπτο. Και η τροχαια δεν σηκωνει κουβεντα!

No comments: