25.10.07

Στον παραδεισο -οπως λες- ειναι καλυτερα. Αντε, καλο δρομο λοιπον

Αποσπασμα απο την συνεντευξη του αρχ/σκοπου Χριστοδουλο-πουλου στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακης, 19/8/2007:
"...δεν κρύβει τη μεγάλη δυσκολία που πέρασε και έφτασε στο σημείο να παραδεχθεί ότι λύγισε, όπως ο Χριστός στον σταυρό, και είπε μέσα του:
- Γιατί εγώ, Θεέ μου... Γιατί σε μένα και όχι κάπου αλλού... Όμως, τελικά το πήρα πίσω, γιατί έμοιαζε με ύβρι, ήταν σαν να ελέγχω τον Θεό..."
Σαν να ελεγχεις τον Θεο! Αυτο βρηκες να σκεφθεις αθεοφοβε ρασοφορε? Για ποιο λογο ο Θεος "διαλεξε" ΕΣΕΝΑ και οχι καποιον αλλον? Εναν πληβειο βρε αδελφε (εν Χριστω παντα...), εναν αντιπαλο (τοσους εχεις...), εναν αιρετικο (ων ουκ εστιν αριθμος, συμφωνα με την αριθμητικη σου...), ωστε να συνεχισεις ΕΣΥ αδιαταρκτος την υπαρξη σου. Ας διαλεγε καποιον ασημαντο τελος παντων που δεν θα γινοταν και τιποτε εαν εξελειπε απο τον κοσμο, αλλα οχι ΕΣΕΝΑ! Ο λαος εχει μια παροιμια: "Δυο σπιθαμες απο το κωλο μας, κι οπου θελει ας ειναι!".

Το τομαρι μας να σωσουμε (εστω κι απο τον Υψιστο) και τι λες εσυ τωρα για χριστιανικο ηθος... Ε παπα?
Γιατι δεν αποδεχεσαι με χαρα την αποχωρηση απο τον ματαιο τουτο κοσμο και την ανυψωση σου στους ουρανους διπλα στον Κυριο σου? Ε παπα?
Μηπως γιατι οι πειρασμοι -παντος ειδους- των εγκοσμιων ειναι πολυ δελεαστικοι? Ε παπα?

Ενας καλος φιλος μου εστειλε το παρακατω αποσπασμα απο το παρελθον: Εφημ. ΑΥΓΗ, 11/8/1970, για το οποιο δεν εχει δοθει ποτε απαντηση. Για δες...




2 comments:

Anonymous said...

ανωμαλος και ομοφυλοφιλος παιδεραστης ο αρχιεπισκοπος πουστοδουλος

Anonymous said...

Από τα παιδάκια αποκλείεται να κόλλησε την ηπατίτιδα ο μεγάλος, μάλλον ο ίδιος θα κόλλησε μερικά παιδάκια. Κατά τ' άλλα κατηγορούσε δημόσια συμπολίτες που έχουν "κουσούρι" και την ίδια στιγμή ο ίδιος ήταν όχι αρχιεπίσκοπος αλλά πατριάρχης της ομοφυλοφιλίας. Τέτοια αυταπόδεικτη υποκρισία δεν ξέρω αν έχει παρουσιαστεί ποτέ πάλι στο δημόσιο βίο.