28.10.07

Αμερικανικη Γεωργικη Σχολη. Ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ!

Ειχα γνωρισει τα προϊοντα της Αμερικανικης Γεωργικης Σχολης ως φοιτητης στη Θεσ/νικη. Πολυ πιο ποιοτικα απο αυτα του εμποριου σε βαθμο που στα λιγα μαγαζια που πουλιονταν γινονταν ουρες απο τους γνωστες. Επιστρεφοντας στην Αθηνα μου ελειπαν, εως οτου καποια (γαλα, αυγα) κατεβηκαν και εδω. Με χαρα μου διαβασα στο Εψιλον της "Κ. Ε" τ. 27-28/10/07, οτι η Σχολη συνεχιζει ακαθεκτη το εργο της με σεβασμο στην παραγωγη υψηλης ποιοτητας προϊοντων. Και με τα λογια του κ. Τασου Αποστολιδη, δ/ντη της σχολης:
"Η γεωργια δεν ειναι φθινουσα αλλα κατευθυνομενη. Οταν η εισαγομενη απο την Βραζιλια ζαχαρη κοστιζει τα μισα απο την ελληνικη, ναι, δεν ειναι σωφρον να ασχοληθει κανεις μ' αυτο. Πρεπει να αλλαξει κατευθυνση -συμφωνα με τις εντολες και της παγκοσμιας οικονομιας... Αυτο προσπαθουμε να κανουμε εδω: μια ορθη αναγνωση της παγκοσμιας οικονομιας, για να κατευθυνουμε τα παιδια μας προς μια προβλεπομενη, τεχνολογια προηγμενη και -οπωσδηποτε- οικολογικη γεωργια. Και αυτη νομιζω οτι, ναι, εχει μελλον στην Ελλαδα! Το να μενει ενας νεος στις συμβουλες του καφενειου του χωριου του, να συνεχιζει μια κακη κουλτουρα καταχρησης φυτοφαρμακων, καταχρησης επιδοτησεων... αυτο ειναι που δεν εχει πια μελλον."

ΕΥΓΕ!

Ποση διαφορα απο την κοντοφθαλμη, ανυπαρκτη, ψηφοθηρικη αγροτικη πολιτικη του νεο-ελληνικου κρατους και τα εκουσια θυματα της: τους αγροτες που κλεινουν την εθνικη οδο για να συνεχιστει το οικονομικο αδιεξοδο της επιδοτησης στο βαμβακι. Μια αντιπαραγωγικη, αναχρονιστικη, καταδικασμενη, "τεμπελικη" καλλιεργεια που -παρεπιπτοντως- εξαντλει το υδατινο δυναμικο της κεντρικης Ελλαδας, απαιτωντας ολα τα νερα του Αχελωου!

No comments: