31.10.07

Ξερεις τι ειναι η Λωριδα Εκτακτης Αναγκης?

Η Λωριδα Εκτακτης Αναγκης (ΛΕΑ) στους αυτοκινητοδρομους ΔΕΝ ειναι Λωριδα Εκτακτης Κυκλοφοριας οταν εχει κινηση!

Εχετε παρατηρησει τα απιστευτα που γινονται στις εθνικες με τους αμορφωτους νεο-ελληνες οδηγους? Εχω γινει μαρτυρας εξαιρετικα επικινδυνων περιστατικων, οπως πχ. προσπεραση απο την ΛΕΑ, μεσα σε τουνελ της Κακιας Σκαλας , απο λεωφορειο του ΚΤΕΛ Ιωαννινων! Σφηνες με 200χαω απο δεξια, χρησ/ντας τη ΛΕΑ!
Η Τροχαια βεβαια αδιαφορει παντελως καθως το θεωρει "ψιλα γραμματα"... Αυτη ειναι η μονιμη απαντηση που παιρνω απο τους τροχαιους που πινουν καφε πιο κατω στη σκια. Οταν ομως προσπαθει να περασει το ασθενοφορο για δυστυχημα που εχει γινει παρακατω και ΟΛΕΣ οι λωριδες ειναι κατειλημμενες (το εχω δει και αυτο!), δεν ειναι "ψιλα γραμματα". Οι μονοι που αντιδρουν ειναι οι φορτηγατζηδες. Κορναρουν, βριζουν και κλεινουν τον δρομο σε ολους αυτους τους ανιδεους οδηγους που τους μπαινουν απο δεξια.
Σε οποιοδηποτε αλλο κρατος (εκτος της Ελλαδαρας και του Αφγανισταν) η κυκλοφορια στην ΛΕΑ απαγορευεται δια ροπαλου και το οχημα ακινητοποιειται αμεσως. Εξαλλου, κανεις οδηγος δεν διανοειται να το κανει ετσι κι αλλιως.
Σημ: Ο νεος ΚΟΚ προβλεπει προστιμο και αφαιρεση πινακιδων για κυκλοφορια στην ΛΕΑ.

No comments: