9.11.07

Bush - Sarkozy: Βρηκε ο γυφτος τη γενια του...


"The kind of fellow I like to deal with" (μτφ. "Το ειδος του τυπου που μου αρεσει να συναλλασομαι"). Με αυτα το λογια χαιρετησε ο Τζωρτζ Μπους τον Νικολα Σαρκοζι στην επισημη επισκεψη του τελευταιου στις ΗΠΑ.

Ακομη και τα μελη του Κογκρεσσου χειροκροτησαν θερμοτατα τον προεδρο της Γαλλιας, θετοντας τελος σε μια περιοδο ψυχρων σχεσεων πολλων ετων με αιτια τη μη στηριξη των ΗΠΑ απο τη Γαλλια στην εισβολη της στο Ιρακ. Μεχρι που ειχαν αλλαξει και το μενου στο εστιατοριο μετονομαζοντας το french toast σε freedom toast και τα french fries σε freedom fries.


Κυλισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι! Ο καθυστερημενος, μειωμενης αντιληψης "πλανηταρχης", επαινει τον λαϊκιστη, υστεροβουλο και πανουργο πολιτικαντη της νεας Γαλλιας, ο οποιος του ταζει οτι η Γαλλια πλεον θα συμπορευθει με τις ΗΠΑ στα κρισιμα ζητηματα ενδιαφεροντος.

Και οσον αφορα τα δικα μας, περιμενετε την στροφη 180 μοιρων του Σαρκοζι στο θεμα ενταξης της Τουρκιας. Βαζω και στοιχημα οτι η ρητορεια περι του αδυνατου της Τουρκικης ενταξης και του ασυμβιβαστου της Τουρκιας με την Ευρωπη, θα ανατραπει αρδην σε μια και μονο αποστροφη του λογου του Σαρκοζι. Ο οποιος θα διαγραψει ως ουδεποτε ειπωθεντα ολα τα παραπανω.

No comments: