5.11.07

Χιλιομασημενα λογια στη συνδιασκεψη του ΠΑΣΟΚ

Παρακολουθησα τις καταληκτικες ομιλιες των υποψηφιων προεδρων του ΠΑΣΟΚ στα πλαισια της συνδιασκεψης του κομματος. Με επιασε μια υπνηλια και μια ανια, αλλο πραγμα!

Ο ΓΑΠ εκανε μια γενικολογη ομιλια ευχολογιο -τα ιδια και τα ιδια- οτι ολα θα αλλαξουν ως δια μαγειας οταν το ημερολογιο δειξει 12 Νοεμβριου! Οι γνωστες "πιπιλες": Ολοι μαζι... θα επανιδρυσουμε... τη νικηφορα παραταξη... Μα καλα, σε καθυστερημενους νομιζει οτι απευθυνεται?

Ο ΕΒ αφου αναλωσε την μιση ομιλια του για να θεμελιωσει το δικαιωμα του να θεσει υποψηφιοτητα και να γκρινιαξει για την αντιμετωπιση που ειχε απο τον κομματικο μηχανισμο, αρχισε τα πυροτεχνηματα (τα ονομασε μαλιστα και δειλημματα...) για "νικη στις επομενες εκλογες" και "καταληψη της εξουσιας" με αρωγο τα συνθηματα της ποδοσφαιρικης κερκιδας που ειχε στηθει στο σταδιο. Δεν μας απασχολει η γκρινια σου ουτε οι προσωπικες σου πικριες, αλλα οι συγκεκριμενες πολιτικες σου προτασεις, τις οποιες -εκ νεου- δεν ακουσαμε.

Ο ΚΣ, οντας ο μονος χωρις αγχος για την εκλογη του, εσωσε καπως την κατασταση. Ανελυσε σε αρκετο βαθος την υπαρχουσα πολιτικη κατασταση (εντος και εκτος της χωρας της φαιδρας πορτοκαλεας) και προτεινε αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα. Σε αρκετη λεπτομερεια μαλιστα, προς εκπληξη μου! Ο μονος που παρουσιασε ουσιαστικη πολιτικη προταση και μπραβο του. Αλλα ειπαμε: εκτος του νυμφωνος ετσι κι αλλιως...

Η ελληνικου τυπου -μην το ξεχναμε αυτο, ε- σοσιαλδημοκρατια πρεπει πρωτα να πιασει πατο. Και εχει πολυ κατηφορο ακομη. Μονο ετσι υπαρχει περιπτωση να γεννηθει κατι καινουργιο που θα προτεινει λυσεις στο καινοφανες παγκοσμιοποιημενο πολιτικο τοπιο. Οι αλλες -του δυτικου τυπου- σοσιαλδημοκρατιες εχουν ηδη φαει την σφαλιαρα και ψαχνονται...

No comments: