7.1.08

Διαδικτυακη και διαδραστικη συνεντευξη του Α. Τσιπρα



Μια ενδιαφερουσα πρωτοβουλια που ανελαβαν το politiko blog, το μετα την εφημεριδα και το Pangea. Οι ερωτησεις -15 τον αριθμο- ειχαν συλλεχθει τις προηγουμενες μερες απο τα blogs. Η συνεντευξη μεταδοθηκε live, σημερα Δευτερα 7/1/2008 στις 6μμ, με δυνατοτητα επιπλεον ερωτησεων και σχολιασμο απο τους ακροατες (οχι παντοτε κοσμια...). Ο Α. Τσιπρας ηταν σαφης στον λογο του χωρις να αναλωνει περιττο χρονο (μαλλον προετοιμασμενος θα ελεγα).


Επι της ουσιας τωρα:
- Κυριαρχησε η γνωστη εκνευριστικη εκφορα λογου που διεπει τον ΣΥΡΙΖΑ. Γενικολογη, "στρογγυλη", χωρις τσαμπουκα. "Ναι μεν αλλα..."
- Θεωρω οτι δεν βοηθησαν και οι ερωτησεις, καθως ηταν χλωμες και ανευρες.
- Στην ερωτηση για την κατασταση της παιδειας και των Παν/μιων, η απαντηση του Α. Τ. ηταν οτι στην διαδικασια αναβαθμισης τους δεν πρεπει να παιζει πρωτευοντα ρολο η ανταποδοτικοτητα της επιστημονικης δραστηριοτητας (κονδυλια που προσελκυονται, ανταποκριση στην αγορα κλπ), αλλα ο κρατικος σχεδιασμος και η συμμετοχη των Πανεπιστημιακων. Που ειναι καποιος αντικειμενικος παραγοντας/κριτης σε ολα αυτα κε Τσιπρα? Εκ των ενδων και εκ των ενοντων θα γινει η αναβαθμιση? Με διαδικασια κλειστη και ομφαλοσκοπικη? Διαγιγνωσκω δυστυχως το μονιμο προβλημα των επαγγελματιων ακαπνων πολιτικων, οι οποιοι μη εχοντας ευρυτερη γνωση και αποψη διοτι ουδεποτε εδρασαν σοβαρα σε καποιον επαγγελματικο στιβο, εγκλωβιζονται στο κεφαλι τους.
- Ανεφερε την σωστη, κατ' αρχην, θεση του ΣΥΡΙΖΑ για τον επιβεβλημμενο διαχωρισμο Εκκλησιας-Κρατους. Αλλα με ποιο τροπο και με ποια πολιτικη θα υπερκεραστει το παρακρατος του ιερατειου δεν ακουσα...
- Εθνικα θεματα και αυτα της εξωτερικης πολιτικης ελαμψαν δια της απουσιας τους, εκτος απο μια φραση για το ονομα των Σκοπιων.
- Δεν υπαρχει καμμια προθεση συνεργασιας με το ΚΚΕ (αναμμενομενο), για το ΠΑΣΟΚ θα δουμε...
- Τα υπολοιπα ηταν γενικολογες "μαρμελαδες". Η δραστηριοποιηση/εμπλοκη της βασης, το βιβλιο της ΣΤ Δημοτικου, οι καμερες, καποιο προσφατο ταξιδι στην Βενεζουελα(?), μπλα μπλα μπλα...

Στα προαναφερομενα blog θα ανεβει ολοκληρη η συνεντευξη, οπως επισης και ΕΔΩ

2 comments:

greekalert said...

ελπίζουμε να μας δωθεί ο χώρος για να διαφωνήσουμε με το πόσο καλή συνέντευξη ήταν...
http://www.greekalert.com/2008/01/blog-post_07.html

cthulhu said...

@greekalert:
Μεταξυ μας παντως δεν θα διαφωνησουμε, απ' οτι διαβασες. Εχω σιχαθει ολη αυτη την αμπελοφιλοσοφια του καθε Τσιπρα που φαντασιωνεται οτι αρθρωνει λογο.